Dużo ludzi stara się doceniać dobre jedzenie. Próbujemy oglądać się za doskonałymi restauracjami i próbować nowych smaków, które pochodzą z całego świata. I dlatego wielkim powodzeniem cieszy się bardzo dobra restauracja sushi. Tego rodzaju przekąski są wybierane przez coraz większą ilość ludzi , dlatego też restauracje serwujące je tworzone są w wielu miejscowościach. Staramy się zwracać uwagę na to, co spożywamy i w jakich lokalach się stołujemy, więc często chodzimy do tych restauracji. Obecnie znacznie częściej niż kiedyś smaki i zapachy różnych narodów są dostępne dla wszystkich. W takiej restauracji można spróbować doskonałych przekąsek, które są piękne podane i smakują idealnie.TAO BY ZEN JEDYNE TEPPANYAKI W KRAKOWIE Prawie wszyscy ludzie zaczynają delektować się posiłkami i chcą jak najczęściej mieć szansę kosztować smaków z całego świata. Spożywanie posiłków nie jest w dzisiejszym świecie obowiązkiem, lecz przyjemnością , dlatego też powinniśmy kosztować różne smaki, aby wybrać ten, który będzie nam sprawiał przyjemność. Sushi to dzisiaj bardzo często wybierane danie, które znajdzie zainteresowanych w różnych miejscach na świecie. Sushi niewłaściwie rozumiane jako potrawa z niepoddanej obróbce cieplnej ryby [pochodzi z okręgu Azji południowo – wschodniej. Początkowo sushi oznaczało sposób konserwowania ryb. Współcześnie sushi można podzielić na dwie kategorie – dania dostosowanego do upodobań europejskich, oraz wersji orientalnej. Co jest różnicą? Głównie wybór elementów dania. Sushi tworzone jest z ryżu, odmiennych owoców morza, jarzyn, grzybów, jajek oraz rzecz jasna ryb. Zależnie od upodobań konsumentów, ryba może być poddana obróbce cieplnej lub surowa. Ryż zawsze jest jednak ugotowany, a uprzednio zakwaszony z wykorzystaniem octu ryżowego. Możemy wyróżnić kilka rodzajów sushi, z uwagi na sposób przyrządzenia oraz zastosowane składniki spożywcze. Do najczęściej spotykanych rodzajów potrawy należą : nigiri oraz maki. Nigiri to kompozycja ryżu, z którego tworzy się owalne pałeczki oraz fragmentu ryby. Proces tworzenia maki opiera się na położeniu ryby oraz ryżu na fragmencie wodorostu oraz zwinięcie całości. Potrzebne jest przy tym użycie przystosowanej do tego maty bambusowej. Jeżeli mówimy o jedzenia sushi – istotne jest jedynie, by pochłaniać kawałki w całości. Dlatego należy uważać, by danie podawać pokrojoną na małe porcje.